Lillemor ThorssonFörsvann den 31 januari 1970
Ålder vid försvinnandet: 15 
Hemmahörande i: Strömnäs, Kramfors
Sågs senast i: Strömnäs, Kramfors


Den 31 januari 1970 skulle Lillemor till ett diskotek i Lunde som låg ett par kilometer från hennes hem i Strömnäs. 
De sista observationerna av henne gjordes när hon kom upp på riksväg 90 där vittnen såg henne stå och lifta och prata med en man som var klädd i en mörk rock. 
Hon har sedan dess varit försvunnen.

Tre månader senare hittades hennes handväska på isen under Hammarsbron ett par mil norr om platsen där hon sågs senast. Hennes sminkväska hittades samma dag i ett dike i Nyland, i närheten av Hammarsbron. 

Under sommaren 1970 blev två tjejer i tonåren överfallna. En tjej i Långsele, som ligger några mil norr om Kramfors, utsattes för våldtäktsförsök men lyckades komma undan. Den andra tjejen befann sig i Bispgården, ungefär tre mil väster om Långsele, när hon blev överfallen och våldtagen. 

Polisen såg samband mellan de två överfallen och Lillemors försvinnande och misstänkte att det rörde sig om samma gärningsman. 

Den 16 januari 1971, ungefär ett år efter att Lillemor försvann, blev en fjortonårig flicka våldtagen och överfallen i Ytterlännäs i närheten av Nyland. 
Flickan, som kände igen mannen sen tidigare, kunde efter överfallet ge polisen ett tydligt signalement.

Mannen togs in till förhör där han först erkände de tre våldtäkterna. Efter påtryckningar från polisen erkände han även att han hade dödat och våldtagit Lillemor Thorsson och att han sedan dumpade hennes kropp från Sandöbron. 
Mannen dömdes den 21 juni 1971 både för våldtäkterna och för grovt vållande till annans död och dömdes till rättspsykiatrisk vård. 
Mannen har av media fått smeknamnet "Ådalsmannen".

Lillemor har aldrig hittats.Skapad den 20 maj 2020
< >

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar