Stefan Svensson


 
  Försvann den 20 juli 1966
Ålder vid försvinnandet: 17
Hemmahörande i: Hittarp, Helsingborg
Sågs senast i: Köpenhamn, Danmark
Signalement: --
 
Stefan åkte den 20 juli 1966 med sin kompis Thomas Bjerler till Ålsgärde i Danmark.
De seglade från Hittarp i Helsingborg med en fem meter lång snipa som hette Lecta.
Stefan och Thomas hade seglat med den många gånger förut och även till Ålsgärde då de brukade segla dit för att handla i mataffären där.

När de kom fram till Ålsgärde tog de sig till Tivoli i Köpenhamn där de mötte upp Thomas familj som hade tagit sig till Danmark med båt från Landskrona.
Vid 15:00-tiden såg vittnen att Stefan och Thomas lämnade Ålsgärde och seglade mot Sverige, sen dess har de varit spårlöst försvunna.

Stefan och Thomas anmäldes försvunna under natten mot den 21 juli då Thomas pappa insåg att de inte hade kommit fram till hamnen i Hittarp där de bodde.
Stora sökinsatser genomfördes med både fartyg och flygplan men inga spår efter vare sig pojkarna eller deras båt har hittats.

Under natten rapporterades det att en vattenfylld segelbåt hade setts utanför ön Kullen i Höganäs kommun, nära Helsingborg. Rapporten nådde dock inte sjöräddningen förrän några timmar senare. Stefans bror och vänner fann en åra när de letade efter pojkarna men det gick inte att fastställa att den hörde till pojkarnas båt.


Länk:  Flashback-tråd om försvinnandet 

Skapad den 23 april 2023
 
 
< >

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar