Hübner Hymne LundqvistFörsvann den 27-29 juli 1965 
Född: 6 februari 1947
Ålder vid försvinnandet: 18
Hemmahörande i: Torekov, Båstad
Sågs senast i: Torekov, Båstad
Signalement: 177 cm lång, muskulös, mellanblont hår, ljusa ögon, kraftigt markerade och mörka ögonbryn, rak näsa, tjocka läppar, korta kraftiga händer och vackra tänder. Han hade en framåtlutande vaggande gång. 
När han lämnade familjens sommarstuga så var han iklädd brun sliten mockajacka , vit bomullsskjorta, grå terylenebyxor samt mörkblå pullover. 
Han bar en brun bag som bland annat innehöll en gul eller vit transistorradio med grönt handtag av märket Ingelen samt en mindre grön sovsäck. Hans skor var väldigt ovanliga, och var av brun mocka med snörning vid vristen. Skorna var också trubbiga framtill.

 .
Den sista säkra kontakten med Lundqvist var den 27 juli 1965 då han pratade med en bekant i telefon, då befann han sig i sin familjs sommarstuga i Torekov, Båstad.

Den 29 juli skulle Lundkvist åka till Gerleborgs Konstskola utanför Lysekil. Det finns uppgifter om att han ska ha liftat och det finns andra uppgifter om att han skulle ha tagit tåget mot Göteborg men inga av dessa uppgifter har kunnat bekräftas.

Ett vykort med texten "Hej. Här är här jag nu kl. 8.00 Göteborg tog tåget från Båstad ? nu lift. Var ej ängsliga." skickades den 29 juli 1965 till Lundqvists familj. Detta vykort är omdebatterat då stämpeln på vykortet ser ut att vara från 1966.


Hûbner Olof Alexis Lundqvist är en av fyra personer som försvann i det så kallade "Dahlsjö-fallet"
Den 29 juli 1965 satte sig Jan Olof Dahlsjö, Kjell-Åke Johansson och Gay Roger Karlsson i en duvgrå Volvo PV 444 av årsmodell 1956.
De körde ut på Risåsgatan i stadsdelen Annedal i Göteborg, och sedan dess har ingen med säkerhet sett till någon av dem.
Lundqvist, som försvann samtidigt, brukar räknas till Dahlsjö-fallet men det är inte bekräftat att fallen har med varandra att göra.


Lundqvist dödförklarades den 31 juli 1975.
Länkar: Flashback-tråd, Tråd på svenskamord.se


Skapad den 9 maj 2014
Uppdaterad den 23 juli 2023: Felaktig information rättad och fler detaljer samt bild på vykort tillagt

< >

1 kommentar:

  1. Den sista kända vittnesuppgiften av "Hymme" är gjord i Torekov den 29 juli 1965. Enligt hans mor. Det finns inga som helst kända vittnesiaktagelser av honom på hans resa upp mot Göteborg eller i själva Göteborg.

    SvaraRadera