Joanna BrylowskaFörsvann den 14 september 2004
Ålder vid försvinnandet: 23
Hemmahörande i: Polen
Sågs senast i: Gdansk, Polen
 Signalement: Vägde vid försvinnandet ca 55 kg och var 167 cm lång. Långt, rakt och blont hår. Har ett födelsemärke på högra sidan av ansiktet, nära munnen, och ett operationsärr på magen. 


Joanna försvann den 14 september 2004 då hon klev ombord färjan Stena Baltica som gick från Gdansk i Polen till Stockholm. 
Vid försvinnandet gick Joanna på Gdansk Universitet och efter sommarlovet 2004 skulle hon åka till Italien där hon skulle fortsätta studera.
Kvällen innan försvinnandet sa hon till sina föräldrar att hon skulle träffa en kompis på kvällen och att de skulle gå ut tillsammans. Senare under dagen eller kvällen skrev hon ett meddelande till ett syskon att hon skulle komma hem sent på natten eller under morgonen, men det gjorde hon aldrig.

När man sökte igenom hennes laptop såg man att hon hade varit inne på Stena Lines site. Joanna fastnade även på övervakningskameror där man såg att hon, med endast en liten väska och en enkelbiljett till Sverige, klev ombord färjan och försvann. 

Det finns uppgifter om att hon ska ha setts både i Sverige och i Italien efter försvinnandet men dessa uppgifter har inte kunnat bekräftas. 

Skapad den 2 december 2023

2 kommentarer:

  1. Såg man henne kliva av båten?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur? Lite mer vill man veta

      Radera