Solbritt Johansson


Försvann den 11 oktober 1968
Ålder vid försvinnandet: ca 20
Hemmahörande i: Bollebygd 
 Sågs senast i: Göteborg
Signalement:


Under dagen den 11 oktober var Solbritt inne på Gumperts bokhandel på Södra Hamngatan i Göteborg för att köpa böcker inför kursstarten på Wendelsbergs folkhögskola i Mölnlycke där hon skulle börja studera - sen dess har hon varit försvunnen.

Det finns uppgifter om att hon runt klockan 18:00 liftade vid St Sigfridsplan i Göteborg där hon väntade på att få lift till Bollebygd.
Det finns även uppgifter om att hon ska ha liftat från Kallebäck i Göteborg. En man kontaktade polisen och sa att han hade skjutsat en kvinna därifrån till Bollebygd, och att han var säker på att det var Solbritt. Det har dock inte bekräftats.

Solbritt arbetade på infektionshuset i Göteborg.
Hon var även engagerad i ungdomar som missbrukade droger och hon flyttade därför till Haga där många av ungdomarna fanns. 
Hon var väldigt engagerad i dessa ungdomar och kallades därför för "knarkarnas ängel".
Drogleverantörerna och försäljarna i området uppskattade inte hennes engagemang och hennes försök att få ungdomarna att bli nyktra.

En person berättade för polisen att han var med när Solbritt dog av en överdos och att hon sedan kördes till ett vattendrag där hennes kropp dumpades. Dessa uppgifter har inte kunnat verifieras.
Solbritts sambo tillika fästman missbrukade narkotika och det har spekulerats i att han hade med hennes försvinnande att göra. 
Flera vittnen påstod sig ha sett Solbritt åren efter hennes försvinnande men det har inte heller kunnat verifieras.

Länk: Flashback


Skapad den 22 maj 2020
Uppdaterad den 24 april 2023, små korrigeringar
 
 
< >

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar