Daniel Olsson
 Namn: Daniel "Smith" Olsson
Försvann mellan den 26 och 29 september 2008 
Ålder vid försvinnandet: 31  
Sågs senast i: Uddevalla


Daniel Olsson, som även kallades Daniel Smith Olsson, och hans syskon besökte tillsammans deras pappa på Bohus-Malmön, fredagen den 26 september 2008. Vid lunchtid åkte de hem till Uddevalla där Daniel släppte av syskonen för att sen åka hem till sin lägenhet på Jacob Trahnsgatan.
Klockan 14:40 skickade han ett SMS, och det är det sista livstecknet från honom.
På måndagen den 29 september blev hans syster orolig eftersom hon inte hade hört av honom så hon ringde polisen. Hans bil stod utanför hemmet och hans mobiltelefon låg i lägenheten.

Daniel har tidigare blivit dömd för olika brott såsom stöld och misshandel. När han försvann pågick en polisutredning om grovt skattebrott där Daniel var en av totalt 13 misstänkta personer. Han utreddes även för utpressning, olaga hot, misshandel samt våld mot tjänsteman.

Ungefär två veckor efter Daniel försvann så försvann även Peter Larsson. Peter och Daniel var vänner och båda två hade kopplingar till MC-gäng.

I en industrilokal i Mellerud hittades i januari 2009 två gravar gjorda av grus och sten. Det fanns även två träkors, på det ena stod "Daniel" och på det andra korset stod inget namn. 
Man hittade inga kvarlevor eller andra spår av Daniel eller något brott i området.

I september 2019 fick polisen in ett tips om att en person, som nu är avliden, ska ha erkänt att han dumpat både Daniels och Peters kroppar någonstans i Dalsland. Området som tipsaren angav är alldeles för stort för att polisen skulle kunna starta några eftersökningar. 

Polisen misstänker att Daniel har blivit mördad och han är fortfarande försvunnen.

Skapad den 13 maj 2014
Uppdaterad 22 maj 2020: Ytterligare information samt koppling till Peter Larsson tillagd
Uppdaterad 20 april 2023: Information om fyndet 2009 och tipset 2019
< >

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar