Kjell-Åke Johansson
Försvann den 29 juli 1965 
Född: 9 april 1949
Ålder vid försvinnandet: 16
Sågs senast i: Annedal, Göteborg
Signalement: 175-180 cm lång, normalbyggd, blont hår uppkammat mot den högra sidan, blå ögon, rak näsa, ovalt ansikte och ovanligt stora fötter. 
Johansson hade en något haltande gång och hade ett ärr på halsen. Han saknade en bröstmuskel och hade två tatueringar ovanför vänster handled. Den ena tatueringen var helt svart och kunde eventuellt ha varit ett litet kors. Den andra, som var något större, liknade en "halvmåne". 
Han var klädd i en grå Glencheck-kavaj, en rutig skjorta som var svart, röd och vit, grå byxor, ljusblå strumpor och svarta skor. 

Kjell-Åke är en av fyra personer som försvann i det så kallade "Dahlsjö-fallet".
På morgonen den 29 juli vägrade Kjell-Åke gå till arbetet. 

Jan Olof Dahlsjö, Kjell-Åke Johansson och Gay Roger Karlsson satte sig i en duvgrå Volvo PV 444 av årsmodell 1956, onsdagen den 29 juli 1965.
De körde ut på Risåsgatan i stadsdelen Annedal i Göteborg, och sedan dess har ingen med säkerhet sett till någon av dem.
Även Hûbner "Hymne" Olof Alexis Lundqvist som försvann samma dag brukar räknas till Dahlsjö-fallet.

 Det finns mycket information om de som försvann i Dahlsjö-fallet och många teorier om vad som hände dem, men få detaljer finns om själva försvinnandet.


Länk: Flashback-tråd
Skapad den 9 maj 2014
< >

1 kommentar:

  1. Den sista säkra vittnesuppgiften av honom före den 29 juli 1965 görs på eftermiddagen den 27 eller 28 juli 1965 på Mellangatan i Haga.

    Den sista säkra vittnesuppgiften av honom efter den 29 juli 1965 görs en dag under andra halvan av augusti månad samma år. Kjell-Åke befinner sig då i Gay Karlssons lägenhet i Annedal iförd en av dennes tröjor.

    SvaraRadera