Lelle Hildebrand


Försvann den 25 januari 1999 
Ålder vid försvinnandet: 37 
 Sågs senast i: Sölvesborg 

Hildebrand befann sig i Sölvesborg den 25 januari 1999 tillsammans med hårdrocksbandet Hammerfall, som Hildebrand var turnéledare åt.
Bandet spelade på klubben Kartago, och mitt under spelningen lämnade han klubben.
Han lämnade klubben tillsammans med en rockmanager som misstänks ha mördat Hildebrand.

Enligt rockmanagern ska de ha åkt en sväng i hans bil för att få prata ostört, men han säger sig ha släppt av Hildebrand vid klubben efter drygt femton minuter.

Ingen har dock sett Hildebrand gå ur bilen, och vid ungefär samma tidpunkt hörde en kvinna vad som lät som ett skott, från hamnområdet.

När rockmanagern åkte hem till den stad där han bor körde han en extrarunda i området runt sjön Immeln i nordöstra Skåne.
  Söder om Immeln blev han så trött att han körde in på en parkeringsficka och sov ett par timmar i bilen, fast att han bara var runt tio minuter hemifrån. 
Den femte februari hittades Lelle Hildebrands väska med hans dator och 74000 kronor vid sjön Immelns södra strand. Den var fastfrusen i isen och skadad av vattnet.

Managern har dock släppts på grund av bristande bevisning, och Hildebrands kropp har inte hittats

I maj 2019 gjordes dykningar efter Hildebrands kvarlevor i stenbrottet i Jedenryd utanför Kristianstad. Man gjorde fynd som man först kopplade till Hildebrands försvinnande men polisen meddelade senare att det inte fanns någon koppling.Skapad den 9 maj 2014
Uppdaterad den 12 maj 2019:  Polisen har gjort nya fynd
Uppdaterad den 24 maj 2020: Info om att fynden inte var relaterade till Hildebrand
< >

2 kommentarer: