Hans Pettersson
Försvann den 20-24 juni 1991
Ålder vid försvinnandet: 43 
Hemmahörande i: Linköping
Sågs senast i: Örsåsa Loge, Vimmerby kommun eller Örebro
Signalement: ca 178 cm lång, cendréfärgat hår, ovalt ansikte och stor näsa. Sågs senast iklädd jeans och en kortärmad vit skjorta.


Hans Pettersson från Linköping försvann någon gång mellan torsdagen den 20 juni och måndagen den 24 juni 1991. 
Detaljerna runt detta försvinnande är oklara och det finns olika uppgifter om vart Pettersson befann sig innan han försvann.

På fredagen den 21 juni 1991 var det midsommarafton och enligt en artikel i tidningen Hemmets Journal som publicerades i mars 1993 firade Pettersson midsommar på Örsåsa Loge i Gullringen, i Vimmerby kommun.
Enligt Hemmets Journal berättade ett vittne att hon dansade med Pettersson runt 01.30 på midsommarafton. Det är oklart om hon menade klockan 01.30 på den faktiska midsommaraftonen eller om det var de första timmarna på midsommardagen, den 22 juni.

Efter detta ska Pettersson ha lämnat Örsåsa Loge för att sedan försvinna.

På måndagen efter midsommarhelgen, alltså den 24 juni, fick polisen ett samtal från Petterssons tidigare sambo, som även är mamma till Petterssons ena barn. Hon var orolig för Pettersson eftersom han inte hade hört av sig och eftersom han inte dök upp på sitt jobb den dagen, vilket var ovanligt.
Anmälaren berättade att hon senast var i kontakt med Pettersson på torsdagen den 20 juni, och det tycks vara den sista säkra kontakt någon har haft med honom.
Samma dag som hon ringde polisen, alltså den 24 juni, fick hon ett brev från Pettersson som innehöll en postväxel på runt 100.000 kronor. 

Kvinnan ringde polisen igen den 25 juni och berättade då att Pettersson ska ha spenderat midsommarafton i Örebro tillsammans med en kamrat. I polisutredningen verkar det inte nämnas att Pettersson ska ha besökt Örsåsa Loge över huvud taget. 

Det ska också finnas en uppgift om att en av Petterssons grannar hälsade på honom på midsommardagen, men den uppgiften har heller inte kunnat bekräftas. 

Petterssons cykel hittades i småbåtshamnen i Linköping, det är oklart om han tog sig dit i samband med försvinnandet eller om cykeln hade stått där redan innan.
Han hade även en båt, en Polka 28, i hamnen.

Det finns olika teorier om vad som hände Pettersson och vart han faktiskt befann sig efter samtalet med den tidigare sambon den 20 juni, men inga uppgifter har bekräftats och Pettersson är fortfarande försvunnen.


Skapad den 13 maj 2019
< >

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar