Paul Virtanen

Försvann den 16 mars 1974 
Ålder vid försvinnandet: 12
Hemmahörande i: Skärholmen
Sågs senast i: Logarn, Strängnäs
Signalement: 148 cm lång. Var vid försvinnandet iklädd jeans och täckjacka.


 Paul, hans föräldrar, två syskon och familjens hund tog den 16 mars 1974 bilen från sitt hem i Skärholmen mot Vingåker där de skulle titta på ett torp som de planerade att hyra under sommaren.
 I närheten av Strängnäs bestämde sig familjen för att stanna till hos några vänner för att säga hej och för att byta blöja på Pauls lillasyster.

Paul och hans bror försvann ut på gården för att spela fotboll men hamnar istället i bråk med varandra. När pojkarna kom in i huset igen fick de sig en utskällning av sin pappa som tyckte det var genant att de hade betett sig illa hemma hos familjens vänner. 
Paul blev upprörd och rusade ut ur huset, tätt efterföljd av familjens hund. 

En kort stund senare kom hunden in igen, men inte Paul.
Familjen och vännerna började snart leta efter Paul, och först när det blev mörkt slutade de leta varpå familjen återvände hem till Skärholmen.

Paul ska ha rymt hemifrån flera gånger tidigare. En gång stack han så långt som till Åland och var borta i ett dygn. Pauls föräldrar hoppades att han hade gjort något liknande även denna gång och att han snart skulle komma hem igen, men det gjorde han inte.

Flera eftersökningar genomfördes, både i området runt Logarn och i Finland där hans mormor bodde men eftersökningarna har inte gett några resultat.


Skapad den 13 maj 2019

< >

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar