Christine Heuser


 Försvann i juli 1987
 Ålder vid försvinnandet: 47
 Hemmahörande i: Göteborg
 Sågs senast i: Barcelos, Brasilien 
 Signalement: --

Christine reste till Amazonas i Brasilien den 20 juni 1987.
Hon skulle ha åkt till Sverige den 6 augusti samma år, men kom aldrig hem. 
Den sista iakttagelsen av Christine ska ha gjorts från staden Manaus där hon träffade Tatunca, en man som arbetade med att köra turister över Amazonasfloden.
Tatunca Nara var en man som påstod sig komma från en underjordisk stad i regnskogen och att denna stad delvis var byggd av aliens.
Tatunca blev tack vare sina påståenden känd i området och lyckades attrahera flera turister till sig.
Ett antal år senare visade det sig att Tatunca i själva verket var en tysk man vid namn Günther som flydde Tyskland år 1967 för att slippa betala underhåll för sina barn.

I tre dygn reste Christine tillsammans med Tatunca mot staden Barcelos längs floden Rio Negro. 
Enligt uppgifter ska de ha kommit fram till Barcelos i mitten av juli, och något ska ha hänt när de kom fram till staden som ledde till att Christine flydde därifrån.
Detta är dock spekulationer och det verkar inte finnas några säkra källor på om Christine lyckades fly ifrån Tatunca över huvud taget.
Det finns spekulationer om att hon ska ha försökt ta sig mot staden Leticia som ligger på gränsen mellan Colombia och Brasilien. 
Dessa gränsområden styrdes vid tidpunkten helt av mycket farliga drog-karteller. Området består av djungel och är oerhört svårt att navigera och söka i.

Christine var inte den enda av Tatuncas kunder som försvann under Tatuncas guidning. Amerikanen John Reed försvann 1980 och Herbert Wanner från Schweiz försvann 1983. År 1984 påträffades ett kranium och det visade sig efter analys tillhöra Herbert Wanner. 
Samma år sköts en man ihjäl i Rio de Janeiro, en tysk man vid namn Karl Brugger som hade kopplingar till Tatunca. Karl Brugger var en tysk journalist och på 70-talet skrev han en bok om den underjordiska stad i regnskogen som Tantuca hade övertygad honom fanns på riktigt.
Efter att Brugger sköts ihjäl misstänkte tysk polis att Tatunca var inblandad i mordet men Tantunca häktades eller åtalades aldrig för det.

År 1990 lyckades två tyskar, varav en filmproducent, få Tatunca att ta med dem på en expedition. Under denna expedition fick de Tatunca att börja prata. Tatunca hävdade bland annat att han hade dödat många människor som soldat, men att han inte hade dödat de tre oskyldiga som han var misstänkt för att ha dödat (inklusive Christine Heuser). 
Tatuncas berättelser fångades på film av den tyska duon och släpptes sedan som en dokumentär, "The Mystery of Tatunca Nara", som visades år 1991.
Denna dokumentär verkar tyvärr inte gå att få tag på på internet.

Tatunca har inte varit intresserad av att prata med polisen angående Christines försvinnande. Han ska vid något tillfälle ha skickat ett brev till Christine där det står att han ber om ursäkt för örfilen han gav henne, men att den var berättigad med tanke på vad hon hade ställt till med. Det finns ingen information om vad Tatunca kan ha syftat på med detta.

Christine kommer ursprungligen från Tyskland, men bodde vid försvinnandet i Göteborg.

Tatunca och Christine


Skapad den 19 maj 2020
Uppdaterad den 23 april 2023: Betydligt fler detaljer samt länkar tillagda

< >

1 kommentar:

  1. Tatunga är Tatunca Nara eller Hans Günther Hauck, djungelguide och självutnämnd indisk hövding av Ugha Mongulala stammen.1990 lurade den tyske äventyraren Rüdiger Nehberg och filmproducenten Wolfgang Brög Tatunca Nara att ta med dem på en expedition, under vilken hans historia började nystas upp. Därefter inledde federal polis och åklagare en utredning av Hans Günther Hauck. Uppenbarligen ledde detta ingenvart, då Megan Hine, brittisk överlevnads specialist, träffade Tatunca Nara i Manaus.

    SvaraRadera