Matilda Blomgren


Försvann den 5 maj 2013 
Ålder vid försvinnandet: 6 
Hemmahörande i: Tyresö, Stockholm 
Sågs senast i: Stockholm 
Signalement: --

Matilda var sex år gammal när hennes pappa Magnus och hennes mamma Elena låg i en vårdnadstvist. Magnus hade ett interimistiskt beslut om ensam vårdnad och väntade på tingrättens dom som skulle komma i början av maj. 
Matilda hade flera gånger sagt till Magnus föräldrar att "i maj ska jag inte vara hos er längre." Det hade gjort dem oroliga och de bestämde sig därför för att följa efter Matilda och Elena efter att de hade lämnat Matilda hos hennes mamma. 
Elena körde till Värtahamnen och Estlandsbåtarna. När de kom fram frågade Magnus föräldrar Elena vad hon gjorde och vart de var påväg. 
Elena, i sällskap av Matilda samt Elenas föräldrar, sa att de skulle åka på kryssning. 

På söndagen den 5 maj när Magnus skulle hämta Matilda dök hon aldrig upp och Matilda anmäldes samma dag försvunnen.
Elena blev kort därefter häktad i sin frånvaro, misstänkt för egenmäktigt förfarande med barn.

Elena och hennes familj har rötter i Ryssland men har även bott i Estland, och man misstänker att Elena och Matilda befinner sig där.

 Det har inte gått att få kontakt med vare sig Elena eller Elenas familj i Estland efter försvinnandet.


Elena Blomgren


Skapad den 22 maj 2020
Uppdaterad den 20 aoril 2023, mer information tillagd
< >

3 kommentarer:

 1. Kanske gick 'under jorden' för att skydda barnet. En vårdnadsöverföring till pappan var på G, vilket kanske inte var så lämpligt. Om det är så, så är det synd att bild läggs ut på mamman. Det handlar då om förföljelse. Det handlar då även om att INTE agera utifrån "Barnens Bästa". Många vårdnadsöverföringar till pappor faller inte så väl ut för barn. Det är bekräftat både i Sverige och i USA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar att det är bättre att vara på flykt? Hela barnets liv har tagits ifrån henne och du påstår att barnet har det bättre hos sin kriminella mor än hos sin pappa, bara pga att han är man och denna Elena är kvinna? Barn Har det otroligt bra i Sverige. Allt togs ifrån barnet pga att mamma inte ville dela deras gemensamma barn. Det du skriver är det fullaste. Det är något fullständigt fel på dig.

   Radera
 2. Tror nog skribenten högst upp vet något om pappan vi andra inte känner till fick den känslan och i så fall gjorde hon rätt som räddade barnet. För det gör ingen myndighet! Självklart kan barn ha det bättre hos pappor i många fall finns väldigt många olämpliga mammor och verkar bara bli vanligare tyvärr.

  SvaraRadera