Lars Abrahamsson


Försvann i september 2002 
 Hemmahörande i: Hönö, Öckerö 
 Sågs senast: På Hönö 
 Signalement: Hade vid försvinnandet med sig en blå bag.Lars sågs senast i september 2002 när han lämnade sin bostad på Lindvägen i Hönö tillsammans med en okänd man.
Några dagar efter hans försvinnande skulle han ha vittnat i en rättegång.
Rättegången handlade om två män som hade åkt hem till en 50-åring på Öckerö i mars 2002 för att driva in en privat skuld.
De två männen misshandlade 50-åringen och en vän till honom. Både 50-åringen och hans vän flydde, de två männen följde efter 50-åringen ner i Öckerö hamn.
Den allvarligt skadade 50-åringen flydde ut i vattnet och drunknade.
De två männen var bekanta med Lars Abrahamsson, och efter händelsen åkte de hem till Lars och berättade vad som hade hänt.Den 11 september 2022 inleddes rättegången mot de två männen men Lars, som skulle ha vittnat, dök aldrig upp.
I november 2002 anmälde Lars anhöriga honom försvunnen och polisen började snabbt misstänka att han har blivit mördad.

De två männen som hade begått misshandeln hade en kvinnlig vän som då var i 30-årsåldern. Lars hade i förhör berättat att kvinnan hade hotat honom med hämnd om han pratade om vad han visste om fallet på Öckerö.


I maj 2005 greps kvinnan tillsammans med hennes man i Uddevalla då de hade använt Lars bankkort vid flera tillfällen efter hans försvinnande.

Paret dömdes senare till bland annat två fall av människorov, dock inte för försvinnandet av Lars. De dömdes även för bedrägeri eftersom de hade använt Lars bankkort.Eftersökningar har gjort efter Lars men han är fortfarande försvunnen.

Det finns uppgifter om att Lars ska ha mördats och sedan sänkts i en sjö i Herrestadfjällets naturområde utanför Uddevalla, men dessa uppgifter har inte bekräftats.Polisen misstänker att Lars har blivit mördad. Lars är fortfarande försvunnen.

Skapad den 29 maj 2021

Uppdaterad den 20 april 2023: Mer information tillagd


< >

4 kommentarer:

 1. Shit 20 år sen..han är troligtvis inte i livet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hörsägen: inlindad i kedjor &
   Kastad fr båt i havet. Tattooerare som sa...

   Radera
 2. Ingen som vet något?

  SvaraRadera
 3. Hörde dessa kastades i havet? I Ellös. Kan inte vara svårt för Polis att ta gärningsmännen! Absolut vet de vilka som är inblandade. Förr hängde polis sånna i hasorna för plocka in för andra brott. Har de slutat med detta? Många som vet sanningen helt säkert bara undrar hur kan man ens leva med sig själv? Så många mord folk håller tyst riktigt fega men till slut brukar sanningen komma fram när de väger för tungt på samvetet! Som i fallet med mördaren som flyttade från MÖ till Uddevalla..

  SvaraRadera